För dig som älskar att odla är bågväxthus det perfekta komplementet i din trädgård, på balkongen eller på altanen. Det ger möjligheten att kunna odla grönsaker, blommor, frukt eller kryddor oberoende av årstid. Bågväxthus är enkla, bekväma och passar utmärkt för både nybörjare och mer erfarne odlare. Här är allt du behöver veta om bågväxthus.

Bågväxthus finns i alla möjliga storlekar och material. De enklaste varianterna består av metallbågar täckta med ett plastöverdrag, medan dyrare modeller kan vara gjorda helt i glas. Ett bågväxthus i glas eller annat transparent material släpper in mer solstrålar och värme, vilket kan gynna vissa växtsorter. En viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer material är dock vilken typ av klimat du har, då det kan påverka vilken typ av växthus som passar bäst för dig.

Bågväxthus kräver ju mindre underhåll än traditionella växthus, men det betyder inte att du inte behöver sköta om dem alls. Det är viktigt att hålla ögonen på marken runt växthuset, eftersom ogräs som växer runt basen kan skada strukturen och täckningen. Här finns det också flera alternativ att välja mellan, exempelvis stående, glidande eller takskjutande dörrar. Vilket alternativ som är bäst beror på vad du ska odla och hur mycket plats du har runt växthuset.

När du ska planera din odling är det viktigt att tänka på vilken typ av växter du vill odla och även hur stort utrymme du har. Satsa på bågväxthus i största möjliga utsträckning. Var noga med att välja växter som har liknande behov i samma område så att du inte behöver vattna för mycket vid de högre kraven. En annan viktig faktor att tänka på är att välja rätt jord och använda gödsel och näring regelbundet.

Bågväxthus ger dig möjlighet att skapa en miljö där dina växter kan frodas året runt och det är ett utmärkt sätt att förverkliga din passion för trädgårdsarbete. Med rätt kunskap och lite planering kan du odla alla möjliga sorters grönsaker, frukt, blommor och kryddor. Det är ett enkelt, bekvämt och hållbart sätt att förbättra din trädgård, balkong eller terrass. Lycka till med din odling i ditt bågväxthus!