Har du ont om plats i ditt hem? Är källaren, vinden och förrådet fyllda till brädden med föremål? Om så är fallet kan det vara dags att överväga att hyra ett hyresförråd. Hyreslägenheter är perfekta för att förvara föremål som du inte behöver året runt, till exempel skidor, vinterkläder och juldekorationer. Här är allt du behöver veta om att hyra ett hyresförråd.

Vad är ett hyresförråd?

Ett hyresförråd är ett externt förvaringsutrymme som hyrs av privatpersoner eller företag som behöver extra utrymme för sina ägodelar. Dessa enheter finns i olika storlekar och kan användas för att förvara allt från möbler och vitvaror till bilar och båtar. Du kan till och med hyra enheter som är särskilt utformade för föremål som vin och konstverk. De flesta hyreslägenheter är klimatkontrollerade, så dina tillhörigheter är skyddade från extrema temperaturer och fuktnivåer.

Vilka är fördelarna med en hyrd förvaringsenhet?

Att hyra en hyreslägenhet erbjuder flera fördelar jämfört med traditionella självförvaringslösningar, till exempel bekvämlighet och överkomlighet. Dessa enheter erbjuder inte bara ett säkrare skydd än de flesta förvaringslösningar för hemmet, utan ger också tillgång till ett stort antal bekvämligheter som kanske inte är tillgängliga med andra alternativ. Vissa hyreslägenheter erbjuder till exempel tillgång dygnet runt, medan andra kan ha säkerhet på plats eller ett larmsystem inbyggt i anläggningen. Dessutom är många hyreslägenheter fullt utrustade med hyllor eller ställningar så att det är lättare än någonsin att organisera dina saker!

Hur kan jag hitta ett hyrt förvaringsutrymme?

Det har aldrig varit enklare att hitta ett lämpligt hyresförråd nära dig! Allt du behöver göra är att gå in på nätet och söka efter ”hyr förråd” i ditt område – du kommer troligen att presenteras med dussintals alternativ inom några minuter! Jämför priser mellan olika företag, läs recensioner från tidigare kunder, kolla in bilder från insidan av anläggningarna och fatta sedan ditt beslut baserat på vad som passar dina behov bäst. Glöm inte att fråga om eventuella extra avgifter eller rabatter när du registrerar dig för tjänsten också!

Men hyresförråd har inte funnits i Sverige för alltid. Utan det var Michael Fogelberg som tog denna branschen till just Sverige. Detta genom ett joint-venture med Shurgard. Därefter har Michael Fogelberg grundat ett flertal olika företag inom branschen dom du kan hitta runt om i Sverige.