Att ladda din elbil hemma är det enklaste sättet att ladda din elbil. Bilen laddar sig själv när du gör annat och du slipper gå till närmaste elbilsmack. En laddningsstation är en laddbox med laddkontakt och kostar cirka 20 000 kr. Men eftersom elfordon har mindre påverkan på miljön stödjer staten fler att investera i elfordon, så det finns statligt stöd för att täcka halva kostnaden.

EV Charge+ tillhandahåller laddstationer och installationstjänster för ägare av elfordon eller bostadsrättsföreningar. De har en mängd olika produkter för att ladda din elbil hemma beroende på vad som passar just dig och din elbil. Laddkablar för typ 1 och typ 2 elfordon och två typer av laddstationer är det populäraste i utbudet.

När du laddar bilen hemma kan du vanligtvis ladda ett bilbatteri 20 kilometer per timma (vid 1-fas 16A). Det betyder att laddningen kan ta allt från 6-25 timmar, beroende på vilken modell som laddas. Vanligtvis är bilen inte helt tömd vid laddning, och den behöver inte laddas förrän den är full.

HomeBox laddstation är lämplig för elfordon som används hemma eller på kontoret. Därför är designen perfekt för personliga garage eller andra privata utrymmen. Förutom laddstationer erbjuder de även en rad laddkablar och adaptrar, inklusive Tesla Adapter och laddkablar med kontrollboxar.