Städmaskiner är viktiga för många olika verksamheter. Det finns olika typer som exempelvis kombiskurmaskiner, åkbara sopmaskiner, industridammsugare och singelskurmaskiner. Dessa hjälper samtliga till att hålla stället rent och snyggt och kan användas för en mängd olika ändamål i din verksamhet.

Driver du exempelvis ett lager eller e-handelslager med hög lageromsättning. Då vill du inte att det dammar på dina produkter när du sopar golven. En åkbar städmaskin, som exempelvis en sopmaskin eller en kombiskurmaskin fungerar då riktigt bra för ändamålet.

Beroende på verksamhet så är det vid dammiga miljöer, som då exempelvis vid ett betonggolv. Då är det väldigt fördelaktigt med en kombiskurmaskin som är åkbar. Denna rengör effektivt med vatten och dammsuger sedan upp vätskan. Genom detta så binder det upp dammet och smutsen effektivt utan att damma.

På så sätt slipper du lägga tid på att damma av dina produkter innan leverans och du får en trevligare arbetsmiljö på lagret.

Olika typer av städmaskiner för olika behov

Det finns många olika typer av maskiner att välja mellan, var och en med sina egna fördelar. Oavsett om du behöver en sopmaskin, en dammsugare, en skurmaskin eller en industridammsugare finns det säkert en maskin som passar dina behov.

Det kan vara att du vill rengöra små ytor ibland som trappor eller mindre utrymmen då kan en så kallad gåbakom maskin fungera helt perfekt.

I vissa fall är det riktigt stora ytor som skulle vara ineffektiva att använda den enklare funktionen och då fungerar en åkbar städmaskin bäst. Vet du med dig att behoven varierar så är det bra att kombinera lite olika typer för den mest effektiva rengöringen.

En åkbar städmaskin är en stor fördel exempelvis hotell, restauranger, sjukhus och offentliga miljöer. Eftersom den enkelt kan skrubba och polera golv, sopa gångvägar med mera.

De finns i olika storlekar och modeller, så du kan enkelt hitta den perfekta för dina behov hos exempelvis företaget Fimap.

Skillnaden mellan, dammsugare, grovdammsugare och industridammsugare

Det finns även olika dammsugare och där skiljer vi på dammsugare, grovdammsugare och industridammsugare.

De två senare kan ofta hantera även vätskor, vilket gör dem idealiska där det finns behov av att både kunna dammsuga och suga upp vätskor.

Det som skiljer en grovdammsugare och en industridammsugare är att en industridammsugare klarar betydligt grövre hantering och har oftast en större behållare för damm och vätskor.