Lär dig hur du hittar rätt oljefilter eller luftfilter och andra filter John Deere. John Deere är ett företag känt över hela världen för att erbjuda högkvalitativa jordbruks- och trädgårdsprodukter. Men för att dessa produkter ska fungera optimalt och gå lång livslängd, krävs det regelbundet underhåll.

En central del av underhållet är att byta ut de enskilda delarna, varav filtren är en av de viktigaste. Hos John Deere finns det ett stort utbud av filter för att passa varje maskinmodell och applikation. Men hur hittar du rätt filter till din John Deere traktor? Nedan får du några tips och tricks för att hitta rätt sorts filter till dina maskiner.

Leta hos en filterleverantör som har filter till din John Deere av hög kvalitet

Först och främst är det viktigt att ha koll på maskinens tekniska specifikationer, inklusive modell, motorstorlek och årsmodell. Du kan hitta all den här informationen i maskinens manual eller. Om manualen inte är tillgänglig, genom att söka på John Deeres webbplats.

Baserat på tekniska specifikationerna kan du börja leta efter det bästa filtret för din maskin. När du har denna information, kan du filtrera sökresultaten på John Deeres webbplats. För att hitta rätt filter för din maskin.

Vilka olika filter passar till dina maskiner

En annan faktor att tänka på är typen av motor som används i din John Deere maskin. Oljefilter finns i olika storlekar, beroende på ditt motortyp. Samt om du vill försäkra dig om att rätt filter väljs för att skydda motorn och ge den längsta livslängden.

Om du till exempel har en dieselmotor, kräver det en mer specifik filttyp än en bensinmotor. För att hitta rätt filter, kan du titta på John Deeres webbplats för att hitta en tabell med alla filterkryssreferenser.

Specifika filter till John Deeres maskiner

Kom ihåg att inte bara oljefiltret är viktigt, ut en John Deere-maskin har ström- och hydraulikfilter samt luftfilter. Som också är viktiga att byta ut regelbundet. Om ett felaktigt filter sätts in kan det orsaka stora skador på maskinen. Binda upp flöden eller inte träffa normerna för luft- och oljekvalitet. Därför är det viktigt att se till att det är rätt filter för rätt tillämpning.

En annan faktor att tänka på är filtret till din särskilda typ av implement. Såsom ett frontmonterat snöslag eller en fräs. Filtret som används kan variera beroende på vad maskinen kommer att användas för. På John Deeres webbplats finns det information om olika typer implement och de filter som används bäst för dem.

Slutligen, om du är osäker på vilken typ av filter du behöver till din John Deere-maskin. Tveka inte att kontakta en säljare eller John Deeres kundtjänst. De har personal som är experter på maskiner och delar och kan hjälpa dig att identifiera och välja rätt filter för din specifika maskin.

Hitta rätt filter till John Deere

Att hitta de rätta filtren för din John Deere-maskin kan kännas överväldigande. Men genom att ha kunskap om maskinens tekniska specifikationer. Typen av motor, användning och den nödvändiga filtreringen. Då kan du identifiera de rätta filtren för att hålla din maskin i topptillstånd.

Kom också ihåg att korrekt underhåll med rätt filter inte bara förlänger livslängden på maskinen. Utan också hjälper maskinen att fungera mer effektivt och därmed förbättra din totala upplevelse med din John Deere. Lär dig mer hos exempelvis Kespa där kan du lära dig allt om filter till olika fordon.