Oavsett om du är på ett gym och lyfter tunga vikter eller om du är på ett dagis eller en lekplats, är det alltid bra att ha gummimattor som underlag. Gummimattor är en bra säkerhet oavsett ändamål. De ger ett mjukt underlag på marken och blir som ett fallskyddsgolv, vilket är bra för när man släpper tunga vikter på gymmet då golvet inte förstörs. Eller på lekplatser exempelvis för att man ska landa mjukt efter att man ha gungat eller om nån skulle råka ramla från en högre höjd.

Till gymmet

För gymmet finns då träningsgolv och gummiplattor för utomhus. Golvet som används är som en pusselmatta i gymmet för enkel montering. Golvet kan gå efter olika som exempelvis fitnessgolv, gummimatta eller gymgolv. Men oavsett vad du kallar det för så har golvet samma ändamål, att dämpa fall från vikter och för att skydda det riktiga golvet under mot skador. Som när till exempel tyngdlyftare lyfter en stång och sen släpper den så är det viktigt att ha ett lite tjockare gummigolv då kraften blir mycket större. Hade man inte haft gummigolvet som skyddar så hade vikterna och stången enkelt kunna förstöra golvet och skada det enormt mycket. Har man till exempel ett utegym där man kan löpa på en bana eller en plan man kan spela fotboll på, är det viktigt att ha konstgräs för löparbanan.

För lekparken

Barn som leker är alltid kul, på lekplatser där det finns till exempel gungor eller olika klätterställningar är det alltid extra kul men då är säkerheten verkligen av stor vikt. Då är gummiplattor för lekplatsen viktigt att de också är lite tjockare för att göra underlaget mjukt. Detta då när man hoppar från gungor eller hoppar ner från en ställning att landa mjukt för att inte skada sig. Då gummiplattor är gjorda av gummi så kan de vara utomhus i alla väder utan problem, de klarar av regn och snö vilket gör det tåliga och har en bra lång livslängd.

Hos Rubberfloor om du är på jakt efter träningsgolv eller gummiplattor oavsett ändamål så har de rätt mattor eller plattor för dig. Deras fokus ligger på att dina medlemmar ska få bästa möjliga träningsupplevelse i din anläggning, och att du ska uppleva att vi är kunniga, kreativa, kvalitetsorienterade och serviceorienterade, med fokus på färg, form och funktion. känsla. Sedan 90-talet har Rubberfloor hjälpt gym och lekplatser till att öka säkerheten genom kvalité och en god servicekänsla!