Letar du efter utbildningar som kan ge dina anställda kunskaper i Arbete På Väg, de som oftast kallas APV utbildning eller APV kurs. De anställda får således utföra en kurs som lär ut hur man säkrast bör utföra sitt arbete och säkra upp så att allmänheten ser att det är ett pågående arbete som utförs.

En kurs skapar oftast en ny typ av erfarenhet men kan även rätta till många slarvfel som utförs som kan vara avgörande för personssäkerheten. För den som inte är insatt så brukar just vägarbeten vara en arbetsam del i framförandet av en bil. Men dessa arbeten syftar alltid till förbättringar av någon sort, vilket kan vara bra som trafikant att känna till.

Det är därför viktigt att som arbetare vid vägen tydligt markera upp och skydda men även för dig som arbetsgivare att kontinuerligt utbilda och ha rätt sorts skyddsutrustning till dina anställda.

Det kan röra sig om att beställa in TMA bilar, som är ett påkörsskydd som ofta är monterat på en lastbil och har ett deformationsblock monterat. Därav namnet, Truck Mounted Attenuator vilket ofta är ett krav vid arbeten på större trafikerade vägar.

Känner du till vilka utbildningar som krävs inom din bransch?

Är ditt företag eller din organisation i behov av utbildning? Om så är fallet undrar du förmodligen vad som är det bästa sättet att gå tillväga. Hur ser du till att utbildningen verkligen blir effektiv och gör skillnad för de anställdas arbetsuppgifter?

Genom att anlita en erfaren utbildningssamordnare inom Bas-P och Bas-U samt även rena Entreprenadsjuridikutbildningar så får ni ett intyg på att kursen är utförd och att den anställde tagit del av utbildningen.

Det är oftast examinerande delar i en kravställd utbildning som kräver att den anställde deltar aktivt och tar med sig kunskaper från kursen. Företaget Kravkompetens är utbildningssamordnare inom Arbete på Väg APV, Bättre Arbetsmiljö BAM, Elsäkerhetsanvisningarna ESA samt Säkra Lyft och Allmän Utbildning ställningar som rör arbete på 2-9 meters höjd. På sidan kan du få mer information om vad olika kurser och utbildningar innebär.