Håller du på att renovera en fastighet och behöver ta aktiva beslut om vilken typ av takbeläggning du bör använda dig utav. Du kanske har köpt en byggnad och den har en idag felaktig takbeklädnad som exempelvis tegelpannor eller plåttak på allt för låg lutning.

Detta kan leda till att det drar in fukt bakvägen och då skulle det kunna vara bättre att byta ut detta mot ett gummibeklätt underlag eller en PVC duk. Taket är husets viktigaste del att se över när det kommer till renovering och det kan vara svårt att bedöma själv hur status är.

Många börjar hellre med att lösa det som är rena boytor och lämnar taket som sista punkt i av renoveringen. Detta kan bli onödigt dyrt och det går att undvika genom att du låter en erfaren takläggare besiktiga taket som en första punkt.

Det kan även ha nämnts i den besiktning som du utfört innan köpet. Innan du påbörjar att riva ner och göra om alt så är det bra med en kontroll, på så sätt kanske du till och med kan återanvända takpannor rengöra och lägga ny underlagspapp utan att det behöver kosta hela renoveringsbudgeten.

Erfaren takläggare och takbesiktning i Småland med omnejd

Har du haft en takläggare som lagt om taket på din fastighet men vill ha ett intyg på att entreprenören utfört detta på rätt sätt. Genom att låta en erfaren takläggare utföra besiktningen så kan du få rätt hjälp och komma vidare i projektet.

På så sätt du även få ett aktuellt förslag på bra effektiva åtgärder, som du kan ställa som krav på entreprenören ifall det inte utförts på rätt sätt. Behöver du hjälp att besiktiga taket i Småland, som exempelvis på orterna Kalmar, Oskarshamn, Målilla, Nybro, Västervik, Gotland och Hultsfred och det kan vara bra att kolla lite referensobjekt på utförda takläggningar.

Då finns exempelvis takläggaren VH tak som utöver takbesiktning även lägger om tak av olika former som ex med PVC duk, papptak eller annan takbeklädnad. Du kan även få hjälp med att renovera taket om det går eller om det skulle vara mer kostnadseffektivt att lägga om hela taket.

Befinner du dig i Småland så är det bra att känna till att exempelvis VH tak utgår från skärgårdsnära Oskarhamn och når alla dessa orter men utför även uppdrag som takrenoveringar på Gotland.