Grilltältet har funnits länge och har samlat på sig ett stort sortiment av många olika gasolgrillar, kolgrillar, märken som napoleongrillar och mycket mer. 

Vi vet att det kan vara svårt att välja mellan kolgrill eller gasolgrill när det är dags för ny grill. Men det behöver faktiskt inte vara svart eller vitt, antingen eller. Napoleon har ett utmärkt tillbehör som gör det möjligt att grilla med kol och briketter i gasolgrillen. Koltråget är tillverkat i gjutjärn och har perforerad botten som bidrar till en riktigt bra luftgenomströmning som ger den perfekta glödbädden. Tråget har även en separat del för rökspån och chunks för dig som vill testa på att röka kött.

Med en elgrill är du redo för resan, utflykten eller grillförbudet. Elgrillarna är smarta, innovativa grillar som idag har bra effekt och klarar av att grilla det mesta. En elgrill är ett smidigt sätt att grilla, det enda du behöver är ett eluttag. De flesta elgrillar har dessutom smarta lösningar för enkel rengöring.

Ett snabbt recept på grillad kyckling. Det här behöver du och så här gör du.

Till kycklingen behöver du: 4 vitlöksklyftor, 0.5 dl glaze, 2 citroner, svartpeppar, 0,5 röd chili, 1 dl hoisinsås, 1.5 dl mörk sirap, 4 kycklingfiléer, 1 msk vitvinsvinäger, 2 tsk chipotlepasta, 3 msk soja.

Till Mangosalladen behöver du: 2 pkt fryst mango i bitar, 1 avokado, 3 salladslökar, 1 röd chilipeppar,1 tsk råsocker, 1 msk sesamolja, 1 lime, 1 msk fisksås, koriander

Gör såhär:

Glaze: Hacka chilipeppar och vitlök fint och lägg den i en kastrull med resten av alla andra ingredienserna. Låt det koka upp och puttra i cirka 6 minuter. Häll upp glazen i en burk.

Mangosalsa: skiva salladslöken tunt, Skär avokadon i bitar och finhacka chilin. Lägg i en bunke tillsammans med mangobitarna. Blanda i saften av en lime, råsocker, sesamolja och fisksås. Ställ det sedan svalt. Vid servering så kan du blanda i hackad koriander.

Kycklingen: Pensla kycklingen med glazen på båda sidor och grilla tills de är genomstekta. Pensla även några gånger under tiden med glazen.Citronen: Dela citronen och grilla en stund på grillen.

Servera sedan den grillade kycklingen med grillad citron och mangosalsa.