Brandgardiner är en viktig del av alla brandskyddssystem. Om du äger ett företag är det viktigt att ha brandgardiner för att skydda dina anställda och din egendom i händelse av en brand. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera vikten av brandgardiner och förklara varför alla företag bör ha dem installerade.

Vad är brandgardiner och vad gör de?

Brandgardiner är en typ av brandskyddsutrustning som används för att dela in ett område i brandceller. Tack vare att gardinerna enbart kan fällas ner vid brand så kan lokalerna vara öppna och rymliga. Denna typ av utrustning används vanligtvis i kontorsbyggnader eller andra stora strukturer. Brandridåer kan tillverkas av olika material, bland annat metall, eller polykarbonat. De är vanligtvis monterade på en skena så att de lätt kan öppnas eller stängas. När de är stängda skapar brandridåer en barriär som hjälper till att förhindra brandspridning. I händelse av en brand kan de också utgöra en säker väg för människor att evakuera området. Brandgardiner är en viktig del av varje brandsäkerhetsplan och kan användas för att skydda människor och egendom i händelse av en brand.

Typer av brandgardiner som finns tillgängliga

Det finns två huvudtyper av brandridåer på marknaden idag: stela och flexibla. Styva brandridåer är tillverkade av fasta material som metall och är utformade för att hindra flammor och rök från att spridas i en byggnad. Flexibla brandridåer är däremot tillverkade av brandbeständiga tyger som snabbt kan sättas ut vid en brand. Båda typerna av brandridåer är effektiva när det gäller att begränsa bränder, men styva brandridåer har den extra fördelen att de kan motstå höga temperaturer under längre tid. Därför används de ofta i industriella miljöer där det finns risk för stora bränder. Jalusiexperten.se säljer många olika typer av brandgardiner och hjälper även till vid installation. Kolla in deras hemsida och se om du kan hitta något som passar ditt företag.