Solpaneler blir allt mer populärt i takt med att vi blir mer miljömedvetna för varje dag som går. Vår värld plågas av allvarliga miljöproblem och solceller är ett steg i rätt riktning när det gäller miljövänlig energi. Under de senaste åren har det blivit enklare att skaffa solceller då det skett endel skattesänkningar samt att bygglovet för solpaneler har tagits bort helt. Solpaneler i Stockholm är ett bra långsiktigt ekonomiskt och miljövänligt val då höjda elpriser väntas i framtiden.

Utöver de miljövänliga aspekterna är solcellerna är bra långsiktigt investering då de kommer att betala för sig själva efter ett par år och därefter börjar du spara pengar på dina solceller. Ifall du får överskottsenergi kan du sälja den och få en slant. Att ha solceller kräver väldigt lite underhåll då det mesta sköts av regnet. I vissa fall får man ta bort lite fläckar från fåglar och träd som regnet inte klarar att skölja av. Tar bort det gör man försiktigt med en trasa.

Naturwatt hjälper dig med installation av solceller på villa i Stockholm eller till ditt företag. Ni får en genomgång av systemet efter installationen och ni kan sedan se hur mycket pengar ni tjänar genom en mobilapp.

I Sverige finns det mycket goda förutsättningar för solpaneler. Det finns två olika typer av solceller beroende på riktning på ditt hus. Den första typen av solceller är kiselpaneler vilka ska riktas i söderläge. Dessa är väldigt effektiva under direkt sol, men de tappar mycket av sin elproduktion vid molnigt väder eller vid skugga. Den andra typen av panel är tunnfilmspaneler vilka fungerar bra i alla riktningar och hanterar skugga och moln bättre.