VH Assistans är ett företag inom personlig assistans som grundades av Veronica Hedenmark 1997. Med 22 års erfarenhet av att arbeta för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning och handikapp är VH Assistans ett av Sveriges mest välkända och största företag inom personlig assistans. Idag är VH Assistans långt över 1000 medarbetare som arbetar som personliga assistenter över hela Sverige.

VH assistans är ett assistansbolag där assistenter och kunder får möjlighet att växa och utvecklas tillsammans. De är ett av få assistansbolag i Sverige som fortfarande är familjeägt. De vill vara ett lagom stort företag som arbetar nära med sina kunder, men som är tillräckligt bärkraftigt för att kunna skapa möjligheter och ge trygghet. För VH Assistans är den individuella och därmed den unika assistansen inte förhandlingsbar. Erfarenhet, engagemang och vilja kan inte köpas för pengar, det är kunskap och känslor som kommer från hjärtat.

Att vara personlig assistent kräver respekt, lyhördhet, en empatisk förmåga och full koncentration. Det krävs fokus för att göra vardagen mycket enklare för de vi ska hjälpa och detta gäller ledare som personliga assistenter.

VH assistans skall ta hänsyn till den totala miljöpåverkan som verksamheten medför och aktivt arbeta med att förbättra sin miljöpåverkan, samt förebygga föroreningar. Detta innebär dels miljöpåverkan som uppstår i samband med utförande av uppdrag hos kund dels den miljöpåverkan som bolaget som helhet bidrar med.

Den prisbelönade entreprenören Veronica Hedenmark grundade VH assistans 1997 som sedan dess arbetat med personlig assistans för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning. Veronica driver idag flera bolag med syfte att skapa bättre förutsättningar funktionshindrade.