Det finns en hel del debatt kring ämnet bordsdukning, men en detalj som ofta förbises är tallrikarnas betydelse. Olika material kan ge ditt bord ett väldigt olika utseende och känsla, och det är viktigt att välja rätt material för tillfället. I det här blogginlägget tar vi en närmare titt på några av de mest populära tallriksmaterialen och diskuterar deras för- och nackdelar.

Stengods är ett mycket populärt val av tallrikar, och det är lätt att förstå varför. Stengods är extremt slitstarkt och flisbeständigt, vilket gör det idealiskt för daglig användning. Det har också ett stilfullt, klassiskt utseende som aldrig kommer att gå ur tiden. Och om du är orolig för fläckar behöver du inte vara orolig – stengods är mycket lätt att rengöra. Det är aldrig en dum idé att investera i ett set med stengods tallrikar.

Porslin är ett annat populärt val för tallrikar. Porslin liknar stengods när det gäller hållbarhet och fläckbeständighet, men har ett något mer raffinerat utseende. Porslin är också mikrovågsugns- och diskmaskinsäkert, vilket gör det till ett mycket praktiskt alternativ.

Glasplattor är ett utmärkt alternativ om du letar efter något lite mer elegant. Glasplattor finns i många olika stilar, från enkla och klassiska till utsmyckade och dekorativa. De är också mycket lätta att rengöra. Glasplattor är dock inte lika hållbara som stengods eller porslin och kan lätt gå sönder om de tappas.

Om du letar efter något lite annorlunda, varför inte prova bambutallrikar? Bambu är ett hållbart material som ger en naturlig touch till ditt bord. Bambustallrikar är lätta och hållbara, vilket gör dem idealiska för uteserveringar. Och de är dessutom diskmaskinsäkra.

Som du ser finns det en hel del alternativ och det kan vara bra att göra sina egna efterforskningar. Tänk på behov, hållbarhet och stil så kommer du välja rätt.