Det finns inget bättre än att komma hem till en mysigt hem som är kärleksfullt inrett med klassiska möbler på olika utvalda ställen. Det har blivit en vana att inreda med möbler som är massproducerade, vilket kan kännas lite tråkigt idag.

På bara några decennier har vi gått från att använda oss av egenproducerade möbler. Dessa gjordes ofta som hobbyprojekt på den obligatoriska kvällskursen. Det skapades allt från stolar, hyllor, piedestaler och framförallt matbord. Möblerna kunde hålla i åratal och tillhörde en furu era, som har haft några svängar tillbaka i inredningsstilarna. Det var sällan möblerna i sig faktiskt gick sönder, eller inte gick att enkelt laga, slipa lite på för att sedan lacka om.

Hållbara och vackra möbler som skapar en varmare stil i ditt hem

Idag är det svårt att hitta den typen av hållbarhet i möbler, det beror ofta på att man använt snabbväxande trä, men även för att tillverkningstekniken är annorlunda. För att hålla nere på vikten och material används ofta honeycomb material mellan masonitskivor för att tillverka bord och hyllor. Det är allt mer sällan som det är solida skivor i våra möbler.

Det finns undantag för detta och det är att välja en leverantör som erbjuder mer kvalitetsmöbler av hållbara material som håller längre och tål att ärvas på sikt. Vackra möbler har den funktionen att fortsätta vara just vackra över längre tid. Använder du de dagligen för frukost, lunch och middagar samt läxläsning och barnens alla pyssel och målarstunder genom uppväxten. Då skapar du ett hem med möbler att trivas i.

Kombinera med klassiska möbler och investera i hållbara möbler

En sån härlig Carl Malmstens klassiker är Lilla Åland som är en vackert formgiven stol som du kan kombinera med en formsydd Lilla Åland dyna för att öka komforten ytterligare. Kombinera detta med ditt favorit bord som andas just det där lite extra hållbara och med vackra träinslag. Oroa dig inte för att du sätter en viss stil på hela inredningen utan tänk funktion och att det är just en matgrupp du skapar.

I övrig inredning kan du mycket väl kombinera med andra typer av möbler från exempelvis Oscarssons möbler eller soffor från Brunstad. Det kan även vara riktigt mysigt att placera en varm och skön fårskinnsfåtölj eller kanske bara välja fårskinnsdynor till någon pall eller stol.

walfrid.se finns möbler från kända varumärken som Stolab (som tillverkar klassikern Lilla Åland), Tiger, Conform, Turtle, Bröderna Anderssons möbler och många fler. Du kan mycket väl välja några svenska möbel klassiker och blanda in i din inredning, då skapar du ett hem som du kommer att trivas i.