Till sommaren 2019 beräknas bra väder och sol vilket gör det till en bra tid att ta fram grillen. Att grilla är något självklart för sommaren, precis som att bada och åka på semester. Det finns många olika typer av grillar och de har alla olika egenskaper, styrkor och svagheter vilket kan vara bra att veta. Här kommer en kort liten guide om vilken grill som passar bra just för dig.

Vilken grill passar mig bäst

Några av de vanligaste grilltyperna är kolgrill, gasolgrill, elgrill, kamadogrill och pizzaugn. Du hittar ett stort utbud av grillar på grillkung.se.

Kolgrill

Den klassiska kolgrillens styrkor är den unika underbara smaken den tillför. När du har en kolgrill måste du se till att du har grillkol och tändvätska på lager. En kolgrill behöver även lite mer tid på sig innan den blir varm.

Gasolgrill

Gasolgrillen är kung när när det gäller smidighet. Att grilla på en gasolgrill är väldigt enkelt, det är lätt att rengöra och den blir varm nästan direkt, vilket är perfekt för dig som är hungrig och inte kan vänta. Gasolgrillen tillför dock inte den unika smaken som kommer med en kolgrill.

Elgrill

Elgrillar är enkelt att grilla på och passar perfekt för dig som vill grilla på balkongen där det oftast inte är tillåtet att använda kolgrillar och gasolgrillar.

Kamadogrill

En kamadogrill är tillverkad i ett keramiskt material vilket ger den här typen av grill en optimal isolering och effektivitet. En kamadogrill har förmågan att kunna hålla mycket höga och låga temperaturer vilket gör dessa grillar perfekta både för rökning och grillning.

Pizzaugn

Att göra pizza på grillen kan inte bli mycket enklare med en pizzaugn på grillen.