En soffbordsbok är en stor, vanligtvis dekorativ bok som placeras på ett soffbord för att visas upp. Kaffe-bords böcker används ofta för att visa upp en persons intressen, smak eller stil. De kan också användas som samtalsämne eller helt enkelt som dekoration.

Har du inte någon idag så har du säkert sett dessa från inredningsreportage och liknande eller kanske till och med när du gått på den där visningen av den väldesignade lägenheten.

Vad säger din bok generellt om dig? Har du en bok om mode som speglar din stil eller din favoritdesigner? En fotobok visar upp din konstnärliga sida? En bok om den vackraste programmeringskoden eller matematiska formlerna? En kokbok som talar om din kärlek till god mat?

Din coffee table book säger därför väldigt mycket om dig och kan vara ett bra sätt att inleda en konversation med en gäst som du inte känner så väl. Så se till att du väljer en som representerar dig väl!

Det räcker med en eller några få coffee table books

Du hittar välkända designer och konstnärers böcker inom ditt område hos bokhandlare och antikvariat men det kan var en onödig väg att gå och utbudet är väldigt stort. Men du ska behöver inte massor med böcker för att visa vem du är utan det ser bättre ut om det är några få som representerar dig eller din familj, men låt det gärna spegla er gemensamt.

Glöm inte bort att använda din bok med och njut av innehållet, det kan vara lite extra trevlig att drömma sig bort. Kanske till en catwalk i Paris eller in i klockornas värld och det unika konstruktion som bara kan uppnås av mångårig tradition av ett gediget hantverk.

Letar du efter coffee table books från de kändaste designerna och varumärkena över tid kanske böcker från Men And Style, MoMA, The Kinfolk Garden, Nordic Moods eller bara en bok om The 500 Hidden Secrets Of Stockholm, så hittar du dessa och även ditt nya coffee table hos interiadesign.se glöm inte bort att titta på desginlamporna från Nuura som du kan pendla ner i ett hörn eller ställa lite diskret på ett sidebord.