Att få designa sitt egna hem är för många en riktigt dröm. I dagens nyproducerade hem visas det oftast upp en mer industriell design och en avskalad stil. Du kanske i sig gillar det mer avskalade industriella känslan, men kommer du trivas i det på sikt. Det finns stora fördelar med ett hem i denna stilen vilket kan vara intressant att titta närmre på.

Ett avskalat intryck gör det även lättare att städa och hålla rent. Det kan däremot kännas lite kallt, grått och tråkigt då kan det även kännas lite opersonligt då ditt hem kanske inte speglar dig som person fullt ut.

Vilken känsla vill du uppnå med din inredningsstil?

Många av oss har säkert vuxit upp i hem som är fyllda med personliga föremål, både inköpta och ärvda. Det fanns säkerligen växter på alla fönsterbrädor och massor av varmare inredningsföremål, känner du igen dig lite i detta?

Det var säkerligen allt annat än just den mer industriella inredningsstilen som är vanlig idag. Det kanske finns en lockelse att skapa något mer avskalat av den anledningen. Men måste det av den anledningen bli opersonligt när du väljer den industriella inredningsstilen?

Genom att använda sig av det avskalade vinner du alla det industriella fördelarna, men du kan och bör väva in olika personliga detaljer i detta. Du kan behålla det vackra avskalade genom att dekorera med mer rustika möbler på utvalda ställen.

Fördel med återvunna material och rustika möbler

Det kan röra sig om en pall i återvunnet material som känns mer personlig. En hylla som kan lyfta upp något föremål från barndomen, gjutjärnsprodukter som ger ett gediget intryck. Eller kanske något samlarföremål som är speciellt just för er som bor där. Allt måste inte fram på en gång, byt ut och variera dig ibland, det skapar ett hem att trivas och njuta i.

Det måste inte se ut som en heminredningstidning som oftast är helt fria från personliga saker. Du kan inreda i den stil du önskar genom att välja något färre men vackrare föremål.

Det finns en trevlig inredningseffekt i att använda återvunna material. Använd mer unika föremål och inred dig bort från de kändaste möbelvaruhusens massproducerade föremål.