Ställde denna frågan i ett form för ett tag sen angående e juice

Har än så länge bara fått hem nikotinfria e juicer.
Det som ger mig huvudbry är varningen på flaskorna…
Det är livsfarligt att svälja, får man det på huden ska man skölja rikligt med vatten.
So far so good, men om e juicen är så farlig i e juiceform, hur kan då röken vara ofarlig för lungorna?

Missförstå mig rätt, jag vill hitta något som funkar som alternativ till rökningen, men man vill veta vad man stoppar i sig.

Och fick dessa svaren: 

  1. Ja det är ju ingen direkt fara att svälja juicen, är väl framför allt farligt om man skulle få i sig allt för mkt på en gång och genom det överdosera. Samma sak gäller vid kontakt med hud då nikotinet kan absorberas genom hud men då får man snarast få mkt stora mängder på huden, typ smörja in stora delar av kroppen me massvis av e juice, för att de ska utgöra ngn fara.
  2. Att nikotinfri e juice skulle vara farligt att få på huden eller svälja, skulle inte tro det :p (nu menar jag små mängder och inte flera liter)Kolla vad pg/vg används till och vilka egenskaper det har så håller du nog med mig sen.
    Säkert samma flaskor till nikotinfritt, om man sen själv återanvänder samma flaskor med nikotin juice så är det nog bra om det står en varning.Får man e vätska på huden är det väll bara att tvätta sig och får man i munnen så spottar man (för det smakar skit).

    Höll på mycket ned råtobak förr och då fuktade man tobaken och joxade runt i den med händerna, kan säga att då brukade man få i sig ganska mycket nikotin genom huden.

edit 040316