Nyheter & Media

Nyheter och media är sidan för er som söker information.

Företaget i Stockholm som hjälper dig

Att utöka sina kunskaper med extra behörigheter på körkort eller att ha möjlighet till att ta Covid-19 test är mer än gynnsamt för dig. Det enda som händer genom att skaffa sig extra behörigheter samt att kunna påvisa att man är frisk genom exempelvis PCR test som reseintyg, ger dig bara extra många möjligheter till att skaffa extra utbildningar och jobb som gynnar dig.

Läkarintyg.se i Stockholm hjälper dig med i princip allt. De hjälper dig komma på traven med att skaffa just läkarintyg för att kunna påvisa att du är frisk för att skaffa extra behörigheter på ditt körkort eller skaffa Covid-19 test, eller läkarintyg för utlandsarbete.

Mer om Läkarintyg.se

Läkarintyg.se hjälper dig med utfärdandet av läkarintyg är ett område med låg prioritet inom hälso- och sjukvårdssektorn. Detta leder till långa väntetider och besök måste vanligtvis göras under arbetstid. Inom logistik och transport är kostnaden för stillastående fordon hög, så vi tar det för givet att det är öppet på helger och kvällar. Vi hjälper dig om du behöver ett eller flera intyg utfärdat av en läkare med svenskt ID-kort. De vanligaste är olika certifikat för yrkesutövning som kräver höga vakenheter, neurologisk stabilitet och försäkringsfrågor. Vissa certifikat kräver också kontroll av frihet från missbruk.

Jörgen Wetterberg, en inspiration

Jörgen är personen bakom Ahasverus Invest AB. Syftet med företaget är att äga och förvalta aktier i andra företag, inklusive aktier, aktier och privata företag, och att tillhandahålla konsulttjänster relaterade till företagsförvärv, ledning och kommersiell verksamhet.

Jörgen Wetterberg, Nordea

Innan Ahasverus Invest AB grundades jobbade Jörgen Wetterberg på Nordea innan han startade sitt eget företag. Tidigare arbetade han som aktieanalytiker på Nordea Markets. Nordea är en av de ledande fullservicebankerna i Norden. Deras vision är att förverkliga sina kunders drömmar och ambitioner. De är marknadsledande i Norden och strävar ständigt efter att stödja sina kunder, oavsett storlek eller bransch. Deras styrka ligger i att ge kunder råd om att hitta rätt strategi för att hjälpa sin verksamhet. För dig som kund betyder det att du har lång erfarenhet och ett brett utbud av riskhanterings- och investeringsprodukter. Vi kan stödja alla kunder oavsett storlek eller verksamhetsområde. Det som gör Nordea Markets så bra är dess styrka och ledarskap. De hittar rätt strategi för ditt företag.

Utbildning och andra yrken

Jörgen Wetterberg började med att studera vid KTH200 och har en magisterexamen från Stockholms universitet. Han arbetade sedan som strategikonsult på Ericsson i tio år, under vilken tid han blev chef för taktisk marknadsföring och så småningom försäljningschef på Ericsson. Han fortsatte sedan sin karriär på Nordia, som aktieanalytiker och aktieforskare. Detta är också målet för det företag han skapade. En av anledningarna till att han startade verksamheten var att kunna arbeta heltid hemifrån och anpassa sig till sina drömmar och visioner. Det är lätt att säga att Jorgen Wetterberg är en familjeman och alltid motiverad att tillbringa sin fritid med sin familj. Jörgen Wetterberg är nu självständig så att han senare kan tillbringa mer tid med sin familj.

Lexbase har informationen du behöver

Ska du exempelvis börja med att hyra ut din lägenhet är det viktigt att ta reda på vem du kommer hyra ut den till. För att enkelt kunna ta reda på det så finns Lexbase där för att hjälpa dig. Lexbase är en webbtjänst som enkelt redogör rättslig information från svenska domstolar och ett flertal andra myndigheter. Lexbase är även enkelt att använda för alla människor. Man gör en sökning genom namn, personnummer, företag eller adress. Man får då fram det som är relevant för ens sökning, man väljer det som stämmer överens med det som man sökt efter och får då fram en rapport med information om företaget eller personen man sökt efter.

Vilka är då Lexbase?

Lexbase grundades 2013 när det upptäcktes att det saknade en juridisk databas som huvudsakligen var öppen för allmänheten. Till skillnad från liknande tjänster som redan drivs av Bisnode- och Karnov-grupperna kan endast företag med professionella deltagare använda tjänsten. Själva tjänsten startade dock inte förrän i januari 2014. Från början har företaget utsatts för flera hackningar och attacker från media och konkurrenter. De anser sig vara monopolistiska användare av etablerade juridiska databaser. Även personer med kriminalregister vill inte tillhandahålla allmän information från Lexbase till allmänheten, men användes även mycket av journalister. Ändå överlevde Lexbase och blev snabbt populär. Hackare har försökt stänga av Lexbase under lång tid och tjänsten har använts av cirka 500 000 registrerade användare. Lexbases juridiska databas är tillgänglig för alla människor och företag som vill se offentliga handlingar från svenska domstolar. 2014 var Lexbase den mest sökta söktermen på Google i Sverige.

Skaffa ett växthus till din trädgård

Det första alternativet du står inför när du planerar att köpa växthus är att bygga ditt eget växthus eller köpa ett fabriksbyggt växthus. Många tror att om ett växthus är vackert måste man köpa det och växthuset borde verkligen vara vackert, men det viktigaste att komma ihåg är att odlingen i växhuset måste vara praktisk.

Naturligtvis händer det att man stöter på hembyggda växthus som inte ser så vackra ut, men det är ingen mening att skapa växthus med olika mönster eller färger utanför fönstren för att det ska vara vackert. Men det är ändå lätt att få växthuset att se snyggt ut, om man vill, med det man odlar inuti, som kan ge lite färg i de transparenta glasen.

Det vanligaste misstaget när man bygger ett växthus är att välja ett växthus som är för litet. Den största nackdelen med små växthus är att de snabbt blir för heta och svåra att ventilera. Om du vill odla höga växter som tomater och gurkor, och du behöver mer än några växter, behöver du mycket utrymme. Och när det börjar växa i växthuset tillför det ofta smak! Om du också behöver ett lakan måste du göra ytan större.

Norhage finns här för dig då för att du ska få rätt växthus, som även ser snyggt ut! Med allt från växthus i trä, vågväxthus och tunnelväxthus så har de garanterat växthuset för dig och din trädgård. Vi förser våra kunder med växthus av hög kvalitet i form av högkvalitativa produkter till ett långvarigt och överkomligt pris. Våra växthus är tillverkade av stål, trä eller aluminium av högsta kvalitet. Vi använder också endast polykarbonat av högsta kvalitet från Tyskland eller Storbritannien.

Kameror för ditt företag

Att använda sig av kameror är en av de mest säkraste sätten att skydda sin fastighet mot inbrott eller annat som kan hända din butik. Bara att skylta och markera i sin butik exempelvis att det är kameraövervakat räcker för att minska stölder eller liknande händelser enormt. Det finns då massvis av olika kameror att välja mellan beroende på om du vill ha exempelvis värmekameror, eller kanske är du istället av behov av en liten IP-kamera för att kameran ska vara så dold som möjligt, eller om du istället vill ha övervakningskameror utomhus så finns även det att hitta för att övervaka ingångar eller annat som man förvarar utomhus.

Har man då kameror i sin butik kan man enkelt framföra bevis om något, som till exempel inbrott skulle uppstå, till myndigheter för att hjälpa till med utredningar för att komma fram till vem begick brottet samt få tillbaka de produkter som stulits. Eller användas för i allmänhet övervaka områden för olika ändamål.

Här finns då till exempel företag som Vitronic som säljer alla möjliga typer av kameror. Inte bara har de övervakningskameror för utomhus eller IP-kameror för både inomhus och utomhusbruk, utan även kompletta övervakningssystem. Vitronic / Swecona AB är en av få svenska CCTV-leverantörer som fokuserar helt på industriell övervakning. Våra produkter är lämpliga för den industriella miljön och uppfyller de kraven som ställs på driftsäkerhet och bildkvalitet. Vår breda produktlinje innehåller ett brett utbud av kameror och bildskärmar.

Snygg inredning till dina rum

När man äger ett hus eller en lägenhet är inredningen bland det roligaste som finns, det finns inga gränser på vad man kan och inte kan göra i princip. Vill man ha en liten soffa för att göra plats för fåtöljer kan ha det, eller om man exempelvis vill ha Patch matta kombinerat med en sammetssoffa kan man självklart ha det, valet är ditt! Har du lite svårt att välja vad du vill ha till alla rum? Då kan du vara lugn, vi har tipsen och lite inspiration här till dig!

Till vardagsrummet

Beroende på storleken av vardagsrummet vid val av soffa kanske man vill ha en större lädersoffa eller sammetssoffa, eller om man vill ha satsbord eller soffbord i marmor är det snyggt att ha en soffa med divan, oavsett om det är läder, sammet eller tyg. Till detta kan man på golvet ha exempelvis några snygga ryamattor för att skapa en extremt lyxig känsla! Eller om du som person föredrar en patch matta eller flera liggandes på golvet. För att göra det smidigt men behålla snyggheten i vardagsrummet är det alltid bra med till exempel soffbord med förvaring till fjärrkontroller, batterier eller annat tillbehör man har i vardagsrummet.

För sovrummet

Om man väljer att ha en sammetssoffa i vardagsrummet kanske man ska tänka på att välja att ha en kontinentalsäng i sammet för att hålla ett kontinuerligt tema i alla rum. Beroende på storleken i sovrummet även är storleken på sängen också något man kan behöva tänka på, det finns ju då såklart olika storlekar på sängar som exempelvis en kontinentalsäng 160 cm bredd, eller samma kontinentalsäng i 180 cm bred istället. Oavsett storleken på säng så får man oftast plats vid sidan av sängen till ett nattduksbord, kombinera då exempelvis till din kontinentalsäng i sammet med ett satsbord i marmor för att hålla hela känslan lyxig och mysig i sovrummet!

Insynsskydd till din balkong

Balkongen är en härlig del av lägenheten eller ditt hus, här kan du enkelt koppla av i solen eller skuggan om du väljer att rulla ner exempelvis markisen. Dekorerat med lite växter och sköna utemöbler är det platsen att välja för att få maximal avkoppling. Nåt som är snyggt men inte uppskattas av alla är balkonger med glasade räcken. Från ditt perspektiv ser du ner och kan ta in omgivningen på ett annat sätt, men det blir ganska oskyddad och många kan tycka att man förlorar integritet då alla utanför balkongen ser in. Då finns det nåt man kan ha som förhindrar detta, det som kallas för insynsskydd.

Insynsskydd

Insynsskydd eller balkongskydd kan komma i några former, antingen i exempelvis markisväv. Detta balkongskydd är då i textil vilket gör det enkelt att få det i olika färger och med eventuella mönster om man tycker om det. Inte bara skyddar det integriteten för dig men även så skyddar detta ljus, dåliga väderförhållanden, UV-strålning men även skyddar det mot värme. Insynsskyddet kan även komma i exempelvis i PVC nät med, fördelen med detta skydd är att de ger mer vindskydd än andra traditionella dukar av tyg som blir drabbade av turbulens.

Tentarp

Detta är företaget att vända sig till om du behöver ett balkongskydd. Tentarp hjälper dig med att få rätt insynsskydd till balkongen, oavsett om det är till din lägenhet eller hus. De har som nämnt innan insynsskydd i markisväv, PVC-nät men även insynsskydd i Soltis 86 PVC-nät. Inte bara har de insynsskydd till balkonger, Tentarp har även presenningar, formskyddade kapell till båtar och bilar, depåtält och mycket annat, när och om du behöver det.

Ett fint tillval till trädgården

Trädgården är en viktig del av din bostad. Dekorera den med buskar och blommor för att liva upp den. Olika träd är också fint att ha, exempelvis äpple eller körsbärsträd. Inte bara är det fint utan perfekt till sommaren, då man kan självklart göra äppelpaj eller kanske körsbärspaj. Ja, trädgården är ett ställe man vill verkligen fina till för att lyxa till det på sommaren.

Till alla ställen man har på trädgården som exempelvis rabatten där man kanske har jordgubbar eller rabarber är det alltid fint och smidigt med att ha en stengång. Andra stenprodukter finns även att välja till trädgården beroende på vad man har för nån dekoration. Det finns exempelvis granittrappor man kan ha som leder upp till ytterdörren, detta kombinerat med granitplattor som gång, detta kombinerat med svartvit sjösten i rabatterna där man kanske har krukväxter.

På baksidan där man kanske har en uteplats med grill, utemöbler och kanske solstolar är det snyggt med att ha granitplattor där allt står på. Detta kan man kombinera med krukväxter som har gul sjösten i sig för att få lite färg från växter och den gula sjöstenen för att liva upp ute platsen.

Allt detta och mycket andra stenprodukter hittar du hos Stengrossen. Stengrossen säljer stenprodukter för utomhusbruk. Vårt mål är att vara prisledare utan att offra kvaliteten. Vi importerar granit från asiatiska tillverkare och det finns ingen mellanhand alls. Våra svenska stenstenar bryts och produceras direkt i stenbrottet.

Dörren, en viktig del oavsett syfte

Dörren i hemmet är oftast översedd, men dörren fyller en extremt viktig funktion, oavsett om det är en ytterdörr eller en dörr inomhus till alla rum. Dörren är viktig då den enkelt gör att man kan gå egentid eller inte bli störd av annat ljud eller människor utanför. En annan viktig sak när det kommer till alla dörrar, mer specifikt ytterdörrar, är utseendet. En dörr som passar och smälter in med fasaden är väldigt snyggt, och viktigt då dörren till huset är det bland det första man ser och kommer i kontakt med.

Dörren används då till alla rummen du har i huset och det finns då lite olika typer av dörrar. Exempelvis då om du har ett förråd på trädgården finns det då förrådsdörrar som isolerar och har en mer uppfylld insida för ökad säkerhet. Säkerheten är då extra viktigt för garagedörren då man oftast kanske har exempelvis sin bil, verktyg eller nåt annat typ av fordon samlat för att skydda de mot oväder och i värsta fall stöld. Inomhus i exempelvis byggnader som lagerhus eller liknande är det viktigt att ha nödutgångar med brandklassade innedörrar för att enkelt kunna stänga in elden om en brand skulle uppstå.

Gummimattor, en viktig säkerhet

Oavsett om du är på ett gym och lyfter tunga vikter eller om du är på ett dagis eller en lekplats, är det alltid bra att ha gummimattor som underlag. Gummimattor är en bra säkerhet oavsett ändamål. De ger ett mjukt underlag på marken och blir som ett fallskyddsgolv, vilket är bra för när man släpper tunga vikter på gymmet då golvet inte förstörs. Eller på lekplatser exempelvis för att man ska landa mjukt efter att man ha gungat eller om nån skulle råka ramla från en högre höjd.

Till gymmet

För gymmet finns då träningsgolv och gummiplattor för utomhus. Golvet som används är som en pusselmatta i gymmet för enkel montering. Golvet kan gå efter olika som exempelvis fitnessgolv, gummimatta eller gymgolv. Men oavsett vad du kallar det för så har golvet samma ändamål, att dämpa fall från vikter och för att skydda det riktiga golvet under mot skador. Som när till exempel tyngdlyftare lyfter en stång och sen släpper den så är det viktigt att ha ett lite tjockare gummigolv då kraften blir mycket större. Hade man inte haft gummigolvet som skyddar så hade vikterna och stången enkelt kunna förstöra golvet och skada det enormt mycket. Har man till exempel ett utegym där man kan löpa på en bana eller en plan man kan spela fotboll på, är det viktigt att ha konstgräs för löparbanan.

För lekparken

Barn som leker är alltid kul, på lekplatser där det finns till exempel gungor eller olika klätterställningar är det alltid extra kul men då är säkerheten verkligen av stor vikt. Då är gummiplattor för lekplatsen viktigt att de också är lite tjockare för att göra underlaget mjukt. Detta då när man hoppar från gungor eller hoppar ner från en ställning att landa mjukt för att inte skada sig. Då gummiplattor är gjorda av gummi så kan de vara utomhus i alla väder utan problem, de klarar av regn och snö vilket gör det tåliga och har en bra lång livslängd.

Hos Rubberfloor om du är på jakt efter träningsgolv eller gummiplattor oavsett ändamål så har de rätt mattor eller plattor för dig. Deras fokus ligger på att dina medlemmar ska få bästa möjliga träningsupplevelse i din anläggning, och att du ska uppleva att vi är kunniga, kreativa, kvalitetsorienterade och serviceorienterade, med fokus på färg, form och funktion. känsla. Sedan 90-talet har Rubberfloor hjälpt gym och lekplatser till att öka säkerheten genom kvalité och en god servicekänsla!

« Äldre inlägg

© 2021 Nyheter & Media

Tema av Anders NorenUpp ↑