dj-comp-image-650-80Mixar som dj-proffsen gör med rätt Dj mjukvara!

Innan du börja köpa dj utrustning så är det bra att veta vad du behöver och vad du tänker använda.
Endel personer gillar en mer traditionell uppsättning som består av två vinylspelare och en mixer, de påstår att det är enbart det ”rätta sättet”. Andra personer väljer att använda sig av en dator och mjukvara dels för bekvämligheten med också för priset.  Här kommer en del förslag på hur du kan börja.

Dj mjukvara (med inkluderad kontroller)

Controllers inkluderas alltid i dj mjukvara men ibland är det billigare controllers som är en ”light” version. Istället för att det kommer med hårdvaran så får du en introduktionsversion av mjukvaran som du senare kanske behöver uppgradera beroende på hur seriös du är. Detta blir en extra kostnad. Var noga med att läsa på vad du köper.

Ljudkort (med inkluderad kontroller)

Oftast så får du ett ljudkort när du köper en controller, men om du verkligen behöver ett externt ljudkort (kanske du vill ha av ett speciellt märke?) då kan du kolla in någon som är prisvärt, exempelvis på sådana är numark.

All respekt åt vinyltokar och cd-veteraner, när det gäller bekvämlighet, kostnadseffektivitet och flexibilitet, finns det inte något tvivel om att det bästa sättet att DJ:a på år 2016 är med en dator. Om du ska dj:a, kommer att behöva en lämplig dj mjukvara och en bra dator.
Lyckligtvis är marknaden översvämmad med DJ mjukvara som gör att du kan blanda med hjälp av inte bara två utan -i många fall- upp till fyra däck. Vad mer, det bästa med dagens DJ mjukvara erbjuder upp otaliga kreativa alternativ, så att du kan ge dina framträdande riktigt mycket KRAFT. Lägg till en grym hardware controller och du har en inställning som känns bra och gör det möjligt för dig att göra något som var möjligt med hjälp av en old-school setup och en hel del mer.

Kolla in bra program som Traktor Scratch pro 2 eller Serato DJ Software