Tv genom historien

TV alternativt television används för att överföra rörliga bilder med ljud. Denna teknik är välanvänd inom mediebranschen. Från början hade TV-apparaterna en mekanisk uppbyggnad och i Sverige startade TV-sändningarna under 1950-talet. Ganska snabbt började man visa nyhetsprogram i TV. I början visades nyheterna flera dagar efter händelsen ägt rum. Med den förbättrade tekniken kan man idag se direktsända program på TV och därför hålla sig uppdaterad.

Dagens tv-sändning

Idag har den gamla TV-apparaten ersatts av modern platt-TV där bilden återges med hjälp av plasma- alternativt LCD-teknik. TV-kanaler består av bild och ljud som sänds ut på en radiofrekvens i form av elektroniska signaler. Idag finns det mängder av olika TV-kanaler där vissa är inriktade på ett område som exempelvis nyheter, djur, sport, musik, film, underhållning eller liknande.

Användning

Det finns mängder av olika TV-program. Du kan se serier, filmer, dokumentärer, musikvideos, väderprognoser och mycket mer. Det finns helt enkelt någonting för alla. Det är vanligt att de personer som bor ensamma tittar mycket på TV och därmed känner sig mindre ensamma.