Olof Larsson på Nymans Ur är en av Nordens mest framgångsrika klockförsäljare, men det har inte kommit gratis. Huvudingrediensen i framgångssagan stavas: jobb. Stenhårt arbete från morgon till kväll inklusive helgarbete. Och faktum är att intresset för klockor kom i ung ålder för Olof. På sätt och vis kan man säga att Olof föddes in i klockbraschen, då hans föräldrar drev klockbutikerna Klockmäster butik och Nymans Ur i Västerås. Redan när Olof var sju år gammal började han att hjälpa till att tömma papperskorgar och springa med ärenden mellan föräldrarnas butiker. Det var då intresset för klockor verkligen började växa fram och Olof ville bara lära sig mer och mer, där han till och med på sin fritid var inne på Nymans Ur. Genom att spendera så mycket tid på Nymans Ur och ta in hur de anställda pratade och jobbade så lärde sig Olof väldigt mycket om klockor och då växte intresset till nya höjder.

Första utlandsjobbet 1988

En dag år 1985 var en Rolexsäljare på middag hemma hos Olofs föräldrar, där Olof tog sig modet att fråga om säljaren eventuellt kunde ordna ett jobb åt honom utomlands. Det dröjde länge innan Olof fick något svar, men en dag kom ett fax. Ett meddelande som berättade att Olof fått ett jobb under totalt sex månader på Mazzucchellis i Perth, Australien. Den 11 januari 1988 började Olof Larsson på Nymans Ur på sitt första utlandsjobb, där han jobbade på tre av Mazzucchellis butiker inklusive den största som sålde Rolex. Tiden i Perth var extremt nyttig och lärorik för Olof då han utöver att bredda sin kunskap om klockor även fick utveckla sitt engelska språk i ett nytt land. 

Sommarjobbade för Otto Kron

Tidigt i karriären sommarjobbade även Olof Larsson för Otto Kron, vilket var speciellt för Olof då hans pappa Göran Larsson hade jobbat för Oscar Kron på 1960-talet. När Otto Kron ville gå i pension önskade han att Olof och pappa Göran skulle driva butiken vidare, vilket också blev ett faktum. En tid senare fick Olof och hans pappa äran att som enda icke auktoriserade Rolexbutik i hela världen att börja sälja Tudor på Krons. Det hela ledde till stor succé och bara en kort tid senare blev duon erbjudna att ta över en nedgången Rolexbutik på Biblioteksgatan i Stockholm. Butiken döptes om efter inspiration från butiken i Västerås och butiksnamnet “Nymans Ur 1851” var nu en verklighet. 

Nymans ur unikt och framgångsrikt

Olof Larsson och Nymans Ur är välkänt bland klockintresserade då han och företaget säljer klockor av stora märken som Rolex. Det är inte jättemånga klockhandlare som säljer klockor av de mest exklusiva och dyraste märkena, vilket gör Nymans Ur väldigt unikt och framgångsrikt. För de som inte är så klockintresserade kan priserna för en Rolex vara något helt otänkbart, men för de som verkligen är intresserade så blir det en del av grejen med att äga en exklusiv klocka. Rolex har alltid legat i toppen och det har sina anledningar, då exempelvis varje klocka är av högsta kvalitet och precision. Rolex har också genom åren varit i framkant när det kommer till nya fascinerande metoder och designer som är aktuella än idag. Någon av de mest omtalade klockorna var världens första damm- och vattensäkra boett, som fortfarande används för att skydda klockan mot skador. Rolexklockor som Olof Larsson på Nymans Ur säljer är kända för sin hållbarhet och robusthet. De kan behålla sitt värde över tid, och vissa modeller ökar till och med i värde. Detta gör dem till en potentiell långsiktig investering. Rolex producerar ett begränsat antal klockor varje år, vilket skapar en naturlig knapphet och ökar deras värde. Den höga efterfrågan och begränsade tillgången gör att Rolexklockor ofta är eftertraktade samlarobjekt.

Rolex Daydate 228206 I platina favoritklockan

Olof Larsson på Nymans Ur har sedan länge beundrat klockorna som Rolex producerar och han har Rolex som sitt favoritmärke. Faktum är att han för länge sedan, när Nymans Ur endast sålde Rolex, kallades för “Rolex Olof”. Mycket beroende på att en stor del av Olofs framgångsrika karriär har omfattats av märket, vilket gör att han har ett utmärkt öga för kvalitativa klockor. Om Olof bara fick äga fem klockor, då skulle han välja Rolex Datejust 126300, Audemars Piguet Royal Oak Tourbillon i platina, Panerai Due PAM00676 , Rolex Daytona i Platina och Vacheron Constantin Historic 1921. Om Olof Larsson på Nymans Ur däremot enbart fick välja en klocka, hans egen “heliga gral-klocka”, skulle det vara Rolex Daydate 228206 I platina.

Med tanke på Olofs öga för klockor är det vidare inget tvivel vilken kvalitetsklocka Rolex är. Har man en bra klocka ökar det chanserna markant för att göra ett starkt intryck på personer man möter i vardagen. Uret ger en tydlig signal av stabilitet och att man har koll på sin tid. Och sist men inte minst så är det också riktigt snyggt. För de personer som säger “Armbandsur, vad ska man med det till nu när alla har mobiltelefon?” har Olof ett tydligt svar. Han menar att armbandsur är mer än bara ett smycke eller accessoar, utan det är ett mekaniskt underverk som blir som en förlängning av den individ som bär klockan.