Vad är tandläkarrädsla?

Tandläkarrädsla eller tandvårdsrädsla, en rädsla som påverkar både unga och äldre. Detta är en rädsla där man är rädd för att under besöket, att man ska uppleva smärtor eller att något ska gå fel. Det innefattar även en ångest och känsla av att man inte har kontroll över situationen när man sitter i tandläkarstolen. Denna rädsla eller ångest man känner kan leda till stora problem.
Detta är problem med just tandköttet och tandhälsan överlag. Men även påverka hela kroppens hälsa samt ens eget självförtroende.

Men vad kan man göra mot detta då?

Ett bra sätt att behandla är att prata med sin tandläkare om just denna rädsla man känner. Det underlättar då för själva tandläkaren och ger de möjlighet till att justera behandlingen för dig. Detta är något som många tandläkare gör, som till exempel de på Stockholm Tandläkarcenter, de har en stor expertis inom just detta område.

Så är du i behov av akut tandvård eller i behov av akut tandvård i Stockholm, så finns Stockholm Tanläkarcenter i Norrmalms-området, deras proffs är tillgängliga för att hjälpa dig med allt! De kan även innan besök, om du lider av tandläkarskräck, ge dig möjlighet att ha samtal eller konsultation innan besöket för att underlätta för dig.

Stockholm Tandläkarcenter

Tack vare en tandklinik med hög standard kan vi utföra även mer avancerade behandlingar på samma ställe som du utför dina rutinkontroller. Hos denna tandläkare i Stockholm city, kan du dessutom få din tandvårdsbehandling under narkos om du föredrar detta, detta från deras erfarna narkosläkare och sjuksköterska. Som även är en metod som används om man upplever tandläkarskräck. De erbjuder även tjänster som:

  • Tandimplantat
  • Akut tandvård
  • Invisalign
  • Skalfasader
  • Estetisk tandvård
  • Tandbleknik
  • Tandimplantat

Stockholm tandläkarcenter är då en av de bästa tandläkare i Norrmalm. De erbjuder tandvård av högsta kvalité. De är en helt nybyggd klinik med senaste utrustningen.

Finns det annat man kan göra?

Det finns en rad olika andra saker man kan göra för att göra det lättare för dig innan besök, och självklart under besök. Saker som du kan göra själv är att öva på olika typer av avslappningsövningar. Detta kan vara olika tekniker som andnings och muskelövningar som du övar upp för att sen använda under besöken. Sakta men säkert så kommer man att till slut kunna klara av besöken utan problem och ha övervunnit rädslan. En annan metod är att förändra negativa tankar och antaganden man har.